Villa Lavanda - Puglia - Noci

Type :
b&b
Aantal :
3
Tarieven :
Zie website
Informatie :
Honden niet toegelaten
Ideaal om te fietsen ( fietsvriendelijk logies )
Ideaal om te wandelen ( wandelvriendelijk logies )
Supermarkt in de buurt
Dichtbij kust
Roken niet toegelaten
Rustig gelegen
Afgesloten plaats voor fiets
Gratis internet (Wifi)
Overige :
Aanbieding:

Als je voor eind februari van enig jaar rechtstreeks bij ons boekt voor verblijf in het komende/lopende jaar voor een duur van tenminste 7 nachten, krijg je een extra korting van 5%. We geven bij 7 nachten altijd al 6% korting en daar gaat nu dus nog eens 5% extra vanaf. Ook heb je altijd het recht bij tenminste 7 nachten verblijf om eerder te arriveren of langer te blijven bij een vroege resp. late vlucht, mits er geen andere gasten vlak voor je of direct na je de kamer hebben geboekt.

We staan bekend om ons lekkere en gevarieerde ontbijt en houden rekening met je wensen en je dieet.

We hebben een geweldig Nederlandstalig Pugliaboek, zelf gemaakt, met daarin de leukste plaatsen, de mooiste stranden en de lekkerste restaurantjes in de wijde omgeving. Ook interessante en bijzonder excursies vind je hierin. Het gaat je gids in Puglia zijn. Nieuw is ook een lijstje met vegetarische en vegan restaurantjes en een special over wijn proeven in Puglia.

Behalve naar hun ontbijtwensen, vragen we gasten ook naar de maten voor de te gebruiken ochtendjas en slippers. Op je kamer vind je strand lakens en op verzoek is een mand te gebruiken met daarin alles om onderweg te picknicken, behalve de etenswaren.

De handigste manier om hier te arriveren is om in Google Maps in te geven “B&B Villa Lavanda te Noci (Ba) en dan arriveer je zonder enige probleem. Het is wel zo handig als je daartoe tevoren al de map van Puglia downloadt.

Roken: alleen op de veranda’s en mits je andere gasten daarmee niet hindert.

Fietsen huren: alleen als het tenminste voor 5 dagen (niet noodzakelijkerwijs aaneengesloten) is. Het kost voorbereiding om alles te laten controleren en daarom doen we dit niet voor maar een dagje. Overigens is fietsen vanaf half juni tot half september zeer af te raden vanwege de warmte.

Ook aan de inrichting van onze B&B, met veel originele kunst, is bijzondere aandacht besteed. Er zijn 3 gastenkamers met privé badkamer en goede bedden. Er logeren bij ons geen kinderen, tenzij alle kamers door dezelfde familie worden geboekt. We zijn Nederlanders en wonen hier sinds 1997. Bij het eerste bezoek aan de boerderij van onze huidige buren werden we direct verliefd op deze mooie plaats. We voelen ons hier veilig en prettig en genieten van de rust, de vele soorten wilde bloemen en planten en de vele kleurige vlinders die op onze lavendel af komen. Van de hagedissen, de hop, die je hoort roepen in het bos, maar af en toe komt hij bij het huis, de uilen en de vleermuisjes. De marter en de wezel, de kraanvogels die hier 2 x per jaar op hun trek voorbijkomen, de ezeltjes en de Murgese paarden. Wat is nou mooier dan op een vroege morgenwandeling de vos tegen te komen met haar welpen. Deze zijn dan vaak nog zwart en krijgen later hun roodbruine kleur. Soms komt de vos zelfs op de veranda’s rond het huis. In de winter komen ze eten tussen het raam en de luiken in mijn kantoor. We hebben hier alle voordelen van de rust van het platteland en toch Noci met alle voorzieningen dichtbij. Niet te vergeten: ook maar liefst 2 kusten dichtbij. De Ionische Zee op 23 km. en de Adriatische op 37 km. Vanuit Villa Lavanda kun je een groot deel van Puglia verkennen en we zitten ook gunstig t.o.v. vliegveld Bari en de Autostrada. Vliegveld Brindisi is wel een half uurtje langer rijden, maar dat wordt misschien gecompenseerd door het feit dat Eindhoven als vertrek vliegveld dan weer dichterbij is.

Onze honden, Spits en Grudsky en de kleine Pedro worden vriendjes met al onze gasten. Ze waken goed over Villa Lavanda en vinden het gezellig als er gasten zijn. Onze poezen zitten veel buiten, maar zorgen altijd wel op tijd thuis te zijn voor het eten. Ze wonen allemaal meestentijds buiten en hebben daar een heerlijk vrij leven. Zo kunnen we nog uren doorgaan, maar kom het gewoon zelf zien en voor de tijd dat je onze gast bent van dit alles genieten. Ook leuk de paarden tegenover Villa Lavanda.

In de omgeving kun je genieten van de Trulli van Alberobello, de Grotten van Castellana. De mooie plaatsen Bari en Taranto (dolfijnen spotten met natuurbeschermers, dit vroegtijdig bespreken, want ze zijn altijd al zeker 2 maanden tevoren volgeboekt), Monopoli (tocht met een groot houten zeiljacht over de Adriatische Zee), Polignano a Mare, Lecce (Barok en Riksja’s) De antiek- en curiosamarkten in Puglia. Iedere zondag zijn er meerdere te vinden. Pugliese wijnen proeven, waarvoor je een gidsje in je kamer vindt.

Je droomhuis in Puglia: sinds een aantal jaren begeleid ik Nederlanders en Vlamingen bij het vinden en kopen van hun droomhuis in Puglia. Dit vanaf het allereerste begin met het maken van een portefeuille van huizen die aan je wensen voldoen tot het bezichtigen van de gekozen huizen en het vertalen daarbij, het onderhandelen over de prijs t/m het passeren van de koopakte. Dit zowel voor een vakantiewoning als een woning voor permanente bewoning.

Weet je dat als je voor het eerst permanent in Italië komt wonen je bij vestiging in een gemeente in Puglia met minder dan 20.000 inwoners 10 jaar lang slechts een flattax betaalt over je pensioen uit het buitenland van maar 7%? Dat kan je een enorm financieel voordeel opleveren in 10 jaar tijd.

Kookworkshops Pugliese keuken: in het Nederlands met aansluitende lunch of diner. Dit kan bij mijn dochter en schoonzoon die 150 meter verderop een restaurant hebben in hun antieke boerderij.
Promotie :
Bij een verblijf vanaf 3 nachten geven wij een oplopende korting over de gehele duur. Boek je tenminste 7 nachten dan mag je, mits voorafgaande en opvolgende gasten dit toelaten, eerder inchecken en later uitchecken.
Bekeken 6800keer
Omschrijving :

B&B Villa Lavanda is logeren bij Nederlanders zodat je in je eigen taal terecht kunt, we hebben een handige infomap in het Nederlands over de streek met de mooiste stranden, de leukste plaatsen en de lekkerste restaurantjes en de route er naar toe.

Ook aan de inrichting, met veel originele kunst, is bijzondere aandacht besteed. Er zijn 3 gastenkamers met privé badkamer en goede bedden. Er logeren bij ons geen kinderen. We zijn Nederlanders en wonen hier sinds 1997. Bij het eerste bezoek aan de boerderij van onze huidige buren werden we direct verliefd op deze mooie plaats.

We voelen ons hier veilig en prettig en genieten van de rust, de vele soorten wilde bloemen en planten en de vele kleurige vlinders die op onze lavendel af komen. Van de hagedissen, de hop, die je hoort roepen in het bos, maar af en toe komt hij bij het huis, de uilen en de vleermuisjes. De marter en de wezel, de kraanvogels die hier 2 x per jaar op hun trek voorbij komen, de ezeltjes en de Murgese paarden. Wat is nou mooier dan op een vroege morgenwandeling de vos tegen te komen met haar welpen. Deze zijn dan vaak nog zwart en krijgen later hun roodbruine kleur. Soms komt de vos zelfs op de veranda’s rond het huis.

We hebben hier alle voordelen van de rust van het platteland en toch Noci met alle voorzieningen dichtbij.  Vanuit Villa Lavanda kun je een groot deel van Puglia verkennen en we zitten ook gunstig t.o.v. vliegveld  Bari en de Autostrada. Onze honden, Spits en Grudsky, worden vriendjes met al onze gasten. Ze waken goed over Villa Lavanda en vinden het gezellig als er gasten zijn.
Onze poezen zitten veel buiten, maar zorgen altijd wel op tijd thuis te zijn voor het eten. Ze wonen allemaal meestentijds buiten en hebben daar een heerlijk vrij leven. Zo kunnen we nog uren doorgaan, maar kom het gewoon zelf zien en voor de tijd dat je onze gast bent van dit alles genieten. Ook leuk het varken en het paard tegenover Villa Lavanda.

In de omgeving kun je genieten van de Trulli van Alberobello, de Grotten van Castellana. de mooie plaatsen Bari en Taranto (dolfijnen spotten met natuurbeschermers, dit vroegtijdig via ons bespreken, want ze zijn altijd al zeker 2 maanden tevoren volgeboekt), Monopoli (tocht met een groot houten zeiljacht over de Adriatische Zee), Polignano a Mare, Lecce (Barok en Riksja’s)Ostuni waar iedere 2e zondag van de maand een gezellige antiek- en curiosamarkt is en Cisternino in de Itrie Valle en Martina Franca aan de rand van de vallei, Noci met zijn vele restaurantjes etc. Kortom, er is hier veel te zien en te doen! In Celgie Messapica is iedere 3e zondag de antiek- en curiosamarkt.   

Ook interessante excursies voor vogelaars en natuurliefhebbers.

Ook voor een volledige begeleiding van zoeken tot het kopen van een huis in Puglia kun je bij ons terecht.

150 m. verderop aan dezelfde privé weg een Agriturismo restaurant dat enkele dagen per week geopend is.

https://www.villalavanda.eu
 

Contactgegevens

Jenny Stolk

116 noci per castellaneta

0  Noci

Puglia - Italië

Telefoon :
00390804949904
Website :

>> RESERVEER / CONTACTEER

Gaat u deze accomodatie contacteren? Vertel er dan zeker bij dat u hen via Charmelogies.com hebt gevonden!