Bretagne

 

Bretagne is een schiereiland, gelegen in het noordwesten van Frankrijk. Het heeft een kustlijn van ongeveer 1200 km, gekenmerkt door grillige rotspartijen, diepe inhammen, baaien en stranden. Aan de kust liggen havensteden en fraaie badplaatsen. Voor de kust liggen talrijke eilandjes. Het binnenland bestaat voornamelijk uit bos, heuvels en weilanden. In een groot gedeelte van Bretagne wordt naast Frans ook de Keltische taal Bretons gesproken.

Bretagne heeft een oppervlakte van ongeveer 27.000 km² en de totale lengte van de kustlijn bedraagt ca. 1200 km.

Zoek een Chambres D'hôtes in Bretagne

bretagne1

Bretagne heeft een gematigd zeeklimaat. In de zomer is de gemiddelde temperatuur ongeveer 20°C, in de winter 8°C. Het weer kan vrij wisselvallig zijn en het zuiden kent de meeste zonuren. De beste reistijd is tussen april en oktober.

Enkele populaire plaatsen in de streek: Cancale, St. Malo (Saint Malo), Rennes, Brest, Vannes, Perros-Guirec, Quiberon, Carnac en Dinard.

De cultuur van Bretagne is zeer sterk verwant aan de Keltische cultuur. Typische streekgerechten uit de Bretonse keuken zijn diverse zeevruchten, coq au vin (lekkere kip gestoofd in wijn), boeuf bourguignon ( een vleesgerecht met rode wijn) en crêpes ( pannenkoeken).

Bretagne is vooral bekend voor haar kilometerslange kust, mooie havens en haar studentenstad Rennes.

bretagne2

map bretagne