Côte d'Azur

 

De Côte d'Azur, ook wel de franse rivièra genoemd, heeft een oppervlakte van 31.400 km en een kustlijn van ongeveer 432 km. 

Het prinsdom Monaco ligt ook aan de Côte d'Azur, vlakbij de Italiaanse grens en ten oosten van Nice.

De Côte d'Azur is een streek met geografische contrasten. U vindt hier bossen, stranden, plateaus, bergtoppen, smalle en diepe valleien. 
De kust wordt gekenmerkt door rotsen, stranden en brede baaien. 

Zoek een Chambres D'hôtes in de Cote d'azur

 

Er zijn vele kleine, soms enigszins landinwaarts gelegen pittoreske dorpjes met veel galeries en kunstateliers. Langs de kust vindt men kleine tot grote, bekende badplaatsen, zoals CannesNice en St. Tropez.

De Côte d'Azur ligt in Zuidoost-Frankrijk, aan de Middellandse Zee. De Côte d'Azur bestaat uit de departementen Alpes Maritimes, Var en een deel van het departement Bouches du Rhône. 

Het heeft een mediterraan klimaat en u kan hier het hele jaar naar toe reizen.

Al in de 19e eeuw ontdekten rijke toeristen de Côte d'Azur. Aanvankelijk als winterbestemming dankzij het zachte klimaat, later voornamelijk als zomerbestemming.
Vissersplaatsjes werden exclusieve badplaaten. De verbetering van de bereikbaarheid (zowel per auto, trein en vliegtuig) en het vakantiegeld voor alle Franse werknemers sinds 1936 leidde tot steeds meer toeristen in de zomermaanden. Veel badplaatsen aan de Côte d'Azur, zoals NiceMonacoCannesAntibes en St. Tropez, zijn wereldberoemd als vakantiebestemming.