Dordogne

 

De Dordogne (regio aquitaine) is ook bekend als de Périgord, ligt in het zuidwesten van Frankrijk en is 9.060km² groot. Het landschap is afwisselend heuvelachtig en vlak en bestaat uit 4 gebieden. Périgord Noir, Périgord Vert, Périgord Blanc en Périgord Pourpre.
De gelijknamige rivier de Dordogne, stroomt door het departement en er zijn verschillende watersporten mogelijk, waaronder kanoën, kajakken en raften. Verspreid zijn diverse middeleeuwse steden, kastelen en grotten. De hoofdstad van de Dordogne is Périgueux.

De rivier "La Dordogne" is een van de langste rivieren van Frankrijk. Ze stroomt vanaf het centraal massief over 490 km door de departementen Puy-de-Domme, Corrèze, Dordogne en Gironde zo naar de Atlantische Oceaan.

dordogne rivier

De Dordogne, een land van 1000 kastelen verspreid over 575 gemeentes.

Het heeft een zacht klimaat met veel zonuren. Vanaf het voorjaar zijn de temperaturen gemiddeld tussen de 20 en 25°C en de beste reistijd is tussen april en oktober.

De Dordogne is vooral genieten van de natuur want het is voor meer dan 40 % bedekt met bossen. Hier kan je nog verrast worden door wilde dieren. Herten, konijnen maar ook vossen en dassen zijn aanwezig. U vindt hier ook vele wandel- en fietsroutes, over verschillende afstanden.

De Dordogne is ook de avond afsluiten met een goed glas wijn uit de Bergerac-streek. Genieten van de geluiden uit de natuur, maar ook van de stilte.

dordogne landschap

Omdat er in de Dordogne bijna geen industrie is, is het een van de schoonste gebieden van Europa. Dus geen luchtvervuiling en lichtvervuiling, puur genieten van de natuur.

Zoek een chambres d'hôtes in de Dordogne

map dordogne

 

Chambres d'hôtes of Gîtes in Dordogne. Klik hier