Drôme

 


Groen en heuvelachtig departement, gelegen in het zuidoosten van Frankrijk. Er zijn veel olijfboomgaarden, moerbeigaarden, wijngaarden, zonnebloemvelden en lavendelvelden. Verspreid is een aantal historische dorpjes met kastelen, kerken en kapellen. Verder is er een aantal botanische tuinen en plantages met lokale producten, waaronder perzik, wijn, olijfolie, truffel, honing, nougat en Picodon (een soort geitenkaas). Door het departement voert de gelijknamige rivier Drôme, een zijrivier van de Rhône.

drome rivier

De Drome ligt in het zuidoosten van Frankrijk en wordt begrensd door de departementen Ardèche, Isère, Les Hautes Alpes, Alpes de Haute Provence en Vaucluse.

drome

Het landschap is groen en heuvelachtig. Er zijn veel olijfboomgaarden, wijngaarden, zonnebloemvelden en lavendelvelden. Het met heuvels bedekte landschap is bosrijk met enkele rotspartijen, kleine riviertjes en watervallen. Door het departement stroomt de gelijknamige rivier Drôme.

Het heeft een mediterraan klimaat met warme zomers en milde winters en de beste reistijd is van april tot oktober.

Verspreid liggen een aantal historische dorpjes. Er zijn vele plantages met lokale producten, waaronder perzik, wijn, olijfolie, truffel, honing en nougat.

Enkele populaire plaatsen in de Drome: Montélimar, Nyons en Valence.

Zoek een chambres d'hôtes in de Drome

map drome

 

Chambres d'hôtes of Gîtes in Drôme.