Languedoc-Roussillon

 


Kilometerslange zandstranden en de uitlopers van het Centraal Massief en de Pyreneeën. Een streek waar de zon bijna permanent schijnt, dat is Languedoc-Roussillon.

De Languedoc-Roussillon kan men onderverdelen in een paar gebieden.

1/ Het gebied rond de Camargue met plaatsen als La Grande Motte, Aigues Mortes, Port Camargue. La Grande Motte is de grootste badplaats aan de kust van de Languedoc.

2/ Dit is het grootste deel van de Languedoc-Roussillon en strekt zich uit ten zuiden van de Camargue tot aan Argelès sur Mer. Dit is een streek met heel veel toerisme. Voorbeelden hiervan zijn Agde en de badplaats Cap d'Agde en de bekende badplaats Argelès sur Mer. Andere bekende badplaatsen in dit gebied zijn onder andere Canet Plage, Valras Plage en Sint Cyprien Plage.

Languedoc-Roussillon

De Languedoc-Roussillon is gelegen in Zuid-Frankrijk, aan de Middellandse Zee en wordt gevormd door het kustgebied van de departementen Pyrénées Orientales, Aude, Hérault, een deel van Gard en een deel van Bouches du Rhône. Het strekt zich uit van de Spaanse grens tot de Camargue en is ongeveer 200 km lang.


Het landschap is voornamelijk vlak tot lichtglooiend, met een groot aantal binnenmeren waarvan sommige gebruikt worden voor watersportactiviteiten. Daarachter zijn er wijngaarden, akkers en laag struikgewas. In het noordoosten wordt de streek begrensd door de Camargue met zijn prachtige fauna en flora. Er zitten onder andere flamingo's en wilde paarden.

Het heeft een mediterraan klimaat en de beste reistijd is vanaf april tot oktober. Er staat soms een sterke wind uit de bergen, de zogenaamdeTramontana.

Enkele populaire plaatsen in de Languedoc-Roussillon : La Grande Motte, Aigues Mortes, Port Camargue, Argelès sur Mer, Cap d'Agde, Canet Plage, en Valras Plage. Er zijn veel naturistencomplexen, onder andere in Cap d'Agde en Port Leucate.

Cultuur in de Languedoc-Roussillon kan je opsnuiven in Carcassonne, Béziers of Montpellier. Nabij Montpellier vindt men het beroemde aquaduct Pont du Gard.


Zoek een Chambres D'hôtes in Languedoc-Roussillon

Languedoc-Roussillon map