Limousin

 

De Limousin is een erg groene streek. Het heeft een golvend landschap en bestaat uit grasland en bos. Het is een streek met veel landelijke dorpjes en maakt deel uit van het Centraal Massief van Frankrijk dat verder ook nog bestaat uit de Auvergne, Ayveron en Lozère.

Limousin is een streek waar kleine wegjes en riviertjes het landschap bepalen. Je kan er kilometers rijden zonder iemand tegen te komen. De Limousin is bekend om zijn Limousin koe. Het Limousinras, dat is een natuurlijke opfokmethode met probleemloze kalvingen.

limousin stier

In de Limousin zul je geen toeristische attracties vinden, het is een streek waar je kunt genieten van het leven op het platteland en de natuur.

limousin natuur

Je zult er rivieren tegenkomen zoals de Vézère en Dordogne die zich in het landschap hebben ingeslepen en waar de omgeving ronduit prachtig is. Aan de Dordogne liggen enkele plaatsen die een bezoek waard zijn. Beaulieu-sur-Dordogne bijvoorbeeld, dit is zo’n plaats met een schitterende ligging aan de rivier. Dit is één van de mooiste dorpen van Frankrijk, maar er zijn er nog meerdere te vinden in de Limousin: Ségur -le-Chateau, Treignac, St.Robert, Mortemart, Turenne en Collonges-la-Rouge.

Collonges-la-Rouge, ook wel eens de robijn van Frankrijk genoemd, is bijna helemaal opgetrokken uit purperrode zandsteen.

Het Plateau van Millevaches, centraal in de regio gelegen, is een koele hoogvlakte waar er nog diverse bronnen zijn en waar diverse rivieren hun oorsprong vinden.

Eigenlijk is de Limousin één prachtig natuurgebied. In Creuse is het water van uitstekende kwaliteit en daar komt de ottter nog veel in het wild voor. Eigenlijk zit de otter nog in heel de Limousin.

Grote steden vindt je in de Limousin niet, alleen Limoges is een behoorlijke stad.

De Limousin is eigenlijk een regio om sportief en actief bezig te zijn. Wandelen, fietsen, mountainbiken, kanovaren, vissen, alles voor onze sportieve medemens.


Zoek een Chambres D'hôtes in de Limousin

 

limousin map