treek van de loire

 

De Loire streek is een deel van Frankrijk die heel wat te bieden heeft. Ongelooflijke kastelen, mooie rivierlandschappen, oude dorpjes, lekkere wijn, heerlijk eten, land- en bosweggetjes die het tot een fiets- en wandelparadijs maken.

loire

Ook prachtig is het het groene dal van de rivier de Loire. De rivier de Loire heeft een lengte van bijna 1000 km en speelt hiermee een prominente rol in het landschap. Het is het gebied dat door de eeuwen populair was bij het hof van Frankrijk. De vele kastelen zijn hier nog steeds getuigen van. De bekendste kastelen zijn Chambord, Chenonceaux, Cheverny en Amboise.

loire

De Loire vallei is misschien wel de mooiste wijnstreek van Frankrijk. Het karakter van het landschap vindt men terug in de wijnen: zacht en plezierig om te drinken, charmant en licht. Ongeveer 75 % van de productie bestaat uit witte wijn.

De Loire wijnen gaan heel goed samen met varkensvlees gerechten, van paté tot gegrild vlees of ham, maar ook met kip en vis. De Loire wijn is ook heerlijk bij alle zomerse gerechten. De Muscadet is een voorbeeld van een wijn uit de Loire streek.


Zoek een Chambres D'hôtes in de Loire