Pas de calais

 

Als je in de Panne de grens met Frankrijk overgaat dan kom je in de regio Nord-Pas-de-Calais.
Het bestaat uit 2 departementen, Noorderdepartement en Pas-de-Calais.

binnenland

Juist over de grens vindt men het badplaatsje Brayes-Dunes.

Lille is de belangrijkste stad van dit stukje Frankrijk. De stad beschikt over het Musée des Beaux Arts en dit is na het Louvre in Parijs het 2e kunstmuseum van Frankrijk.

Het oude centrum van Lille (ook wel Rijsel genoemd) is mooi en gezellig met pleinen en smalle straatjes met winkels,café’s en restaurants.

Het binnenland van Noorderdepartement heeft veel bos.

In het departement Pas-de-Calais vindt je aan de kust ten zuiden van Calais de Côte-de-Opale en de karakteristieke krijtrotsen zoals de Cap-Gris-Nez en Cap-Blanc-Nez die ongeveer 130 meter boven de zeespiegel uitsteken.

kust

Bij Calais vindt men de tunnel naar Engeland en aan de kust liggen de aantrekkelijke badplaatsen zoals Boulogne-sur-Mer en Le Touquet.

Door het redelijk vlakke landschap is het hier goed wandelen en fietsen.


Pas-de-Calais (62), De hoofdstad is Arras. Aan de kust ligt de Côte Opale. De opaalkust was en is populair bij schilders vanwege het mooie licht. Het gebied van Les 7 Vallées is een voor velen onbekend gebied maar een machtig wandelgebied in een heel mooi natuurlijke omgeving. Het wordt liefkozend "de geheime tuin van Frankrijk" genoemd.

Audomarois met in het centrum Saint-Omer, is een natuurgebied van ca 3400 ha met moeras en talloze kanalen en riviertjes. Een gebied waar je heerlijk kunt wandelen en fietsen. Het gebied verkennen met een platbodem is ook de moeite waard. Het strand bij Berck-sur-Mer is immens en een van de mooiste in de omgeving. Ook prima geschikt voor het populaire strandzeilen. Leuk en spectaculair om te doen en te zien.

map

Chambres d'hôtes of Gîtes in Pas de Calais.