Picardië

 

Picardië is gelegen in Noord-Frankrijk, noordoostelijk van Normandië. De regio telt drie departementen: Somme, Oise en Aisne. De hoofdstad is Amiens en heeft een oppervlakte van 19.399 km².

Picardië heeft een kuststrook van ongeveer 80 kilometer, met afwisselend krijtrotsen en zandstranden en daarachter grote bosgebieden met uitgestrekte velden en weiden.

Door Picardië stromen de rivieren de Somme, Authie en de Canche.

Picardië was in de vorige eeuwen erg geliefd bij de Franse adel. Het is daarom dat je in Picardie talloze kastelen, abdijen en versterkte kerken vindt.

kasteel

In St-Quentin ligt met zijn 5670 meter de langste scheepvaarttunnel van Frankrijk. Sinds 1906 worden schepen in de tunnel van Riqueval met behulp van een elektrisch aangedreven ketting tweemaal per dag in konvooi er door gesleept. De tunnel zelf is eerder aangelegd op bevel van Napoleon.

De monding van de Somme. Vanaf het plaatsje Abbeville tot aan de kust ruik je de zee. De baai van de Somme bestrijkt 6000 hectare en bestaat uit meren, moerassen en de monding van de rivier de somme. Bij eb trekt het water zich terug tot ruim 14 km van het plaatsje Saint-Valery-sur-Somme.

In het gebied leven meer dan 320 vogelsoorten. In het voorjaar en najaar is het hier een komen en gaan van vele vogelsoorten. Je kunt er heerlijk wandelen en fietsen.

De baai van de Somme is ietwat vergelijkbaar met die van de wadden. Als het droogvalt kun je er mooie wandeltochten maken, maar zorg wel dat je het water in de gaten houdt want het waterpeil stijgt hier heel snel. De zonsondergang is hier ronduit prachtig.

binnenland

Picardie is een mooie streek met een rijke historie. Een streek die je zelfs voor een weekend of een paar dagen in de week kunt doen. Wat het weer betreft moet je er rekening mee houden dat dit nagenoeg overeenkomt met het weer in België.

map

Zoek een Chambres D'hôtes in Picardie