Arezzo

 

 

Arezzo heeft een bloeiende sieradenindustrie, namelijk gouden trouwringen en heilige medailles,wordt de La città d'oro genoemd. De geschiedenis loopt van de Het middeleeuwse stadsbeeld is aangetast door de herstelwerkzaamheden na de tweede wereldoorlog. Veel brede lanen vervingen de kleine straatjes. Het stadje ademt toch nog op vele plaatsen de middeleeuwse sfeer uit.Dit was dan ook een prachtig decor voor de mooie film 'La vita è bella' van en met Roberto Benigni.

 

De Chiesa San Francesco is de belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. De kerk is een pelgrimsoord, niet voor gelovigen maar wel voor kunstliefhebbers. Een van de grootste frescocycli van Italia kan je hier vinden. De freschi, geschilderd door Piero della Francesca . De levendig geschilderde taferelen zijn in redelijke staat en heel mooi van kleur. Ze worden verlicht door kunstlicht. In het natuurlijke licht zie je ze zoals ze bedoeld zijn, heel indrukwekkend.

Het Palazzo della Dogana:het Museo Medievale e Moderno is gevestigd in een van de mooiste gebouwen van de stad.Lopend door het park naar het Museo Archeologico zie je de overblijfselen van een amfitheater.

Piazza Grande:op dit plein met middeleeuwse sfeer is elke eerste zaterdag en zondag van de maand een antiekmarkt met een geweldige sfeer.

Zoek een B&B in Arezzo