Lucca

 

 

De meeste toeristen laten Lucca links liggen.Toch is dit plaatsje een bezoekje waard.Het is er relatief rustig. De voormalige Romeinse nederzetting met zijn rechthoekige stratenplan zorgt ervoor dat je op een eenvoudige manier het stadje kunt bezoeken. Het middeleeuwse centrum is autovrij en je kan er rustig slenteren.

De prachtige San Michele in Foro in Pisaans-Romaanse stijl vind je in het hart van de stad op de plek van het oude Romeinse Foro. Je kunt de voorgevel bestuderen en zien dat er veel te ontdekken valt. Verschillende beelden, onder arcades in verschillende uitvoeringen en pilaren in vele kleuren marmer.

 

Naar het Piazza del Anfiteatro loop je al winkelend door de Via Fillungo.Het oude anfiteatro dat hier tijdens de stichting van Lucca door de Romeinen gebouwd is .Je ziet duidelijk de ronde vorm van het oorspronkelijke bouwwerk toen gebruikt door dieren en gladiatoren .

 

 

lucca

 

Palazzo Pfanner uit 1667 is een oase in een oase te noemen. Een heel mooie, tuin met barokbeelden van goden en godinnen.

Op deze muren kun je heerlijk wandelen. De oorspronkelijke verdedigingswerken nodigen hier toe uit. Ook heerlijk om te picknicken. Je hebt een mooi uitzicht over de stad en de omgeving. Je kunt ook de fiets nemen die op verschillende plaatsen te huur is. Lucca is een van de weinige plaatsen in Italië waar men de fiets veel ziet in het stadsbeeld.

Zoek een B&B in Lucca