Tenerife

 

 

Tenerife ligt in de Atlantische Oceaan, is het bekenste van de Canarische eilanden en is 2053km groot. Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en het iis bergachtig en wordt gedomineerd door de ruim 3700m hoge vlukaan de Pico del Teide, die daarmee de hoogste berg van Spanje is.

Het eiland kent 2 soorten klimatologische situaties. In het noorden is het veel bewokt en valt er veel meer neerslag dan in het zuiden. Een boomsoort die nergens anders ter wereld voorkomt is hier de Drakenbloedboom en kan wel duizenden jaren oud worden.
Het zuidelijke deel van het eiland is droog en dor, de zon schijnt hierl dagelijks en er valt zeer weinig neerslag. Dit is kant van het eiland mer het meeste toerisme.

Populaire plaatsen op Tenerife zijn Playa de las Americas, Costa Adeje, Los Cristianos en Puerto de la Cruz.

 

Nabij de populaire badplaatsen Costa Adeje, Playa de las Americas en Los Cristianos, zijn enkele witte zandstranden, die voor het grootste deel kunstmatig zijn aangelegd. Bij deze stranden zijn diverse faciliteiten aanwezig, zoals douches, eetgelegenheden en verhuur van ligbedden.