Cevennes

 

De Cevennen is een Nationaal Park gelegen in Zuid Frankrijk. (in het frans Parc National des Cévennes)

Het prachtige natuurgebied is 90.000 hectare groot en telt 52 gemeenten en slechts zeshonderd inwoners. Het is een middelgebergte met als hoogste top de Mont Lozère (1700 m). Het landschap is erg ruw en ongeschonden.

cevennes

Om deze prachtige streek te verkennen kun je het beste je wandelschoenen aantrekken.

De Cevennen vormen een speciaal stukje Frankrijk, waar het er nog tamelijk primitief aan toe gaat. Aan de rand van de Cevennen zijn er enkele kleinere steden, maar dieper in de Cevennen, is het een godverlaten streek. Alleen enkele gehuchten, eenzame boerderijen en heel veel natuurschoon kom je hier tegen. Dit maakt de Cevennen natuurlijk erg aantrekkelijk voor hikers die houden van rust en stilte.

Omdat de streek niet ver van de Middellandse Zee ligt, heeft het een mediterraan klimaat met warme zomers en korte maar koude winters.

In de Cevennen vindt men een rijke flora en fauna. In het voorjaar kun je genieten van de prachtige bloemen en de geur van lekkere kruiden opsnuiven. Het hele jaar door vliegen de buizerd, wouw en sperwer door de lucht en met wat geluk kan je er dassen, hermelijnen en everzwijnen aantreffen.

Zoek een Chambres D'hôtes in de Cevennen

cevennes