Ardeche

 

De Ardèche, waar de belgen thuis zijn, ligt in het zuidoosten van Frankrijk en dankt zijn naam aan de rivier Ardèche. Het is een gevarieerd landschap met historische dorpen, waaronder Ruoms. In het zuiden grenzend aan het grote nationale park "Cevennen". Op de rivier Ardèche kan men kajakken en kanoën. Verder is het een paradijs voor fietsers en wandelaars. Niet te missen is de Pont d'Arc, een hoge en natuurlijke rotsbrug, die ontstaan is door de krachten van de rivier Ardèche. De Pont d'Arc is gelegen op ca. 5km van het plaatsje Vallon Pont d'Arc.

pont d'arc
 


Het departement Ardèche heeft een grote van 5.500 km² en wordt begrensd door de departementen Drôme, Vaucluse, Gard, Lozère, Haute Loire, Loire en Isère.
In het noordelijke deel van de Ardèche is er voornaamlijk een groen landschap. Het zuidelijke deel is bergachtig en uitgesneden door de rivier Ardèche. Verder zijn er wijngaarden, plantages met kastanjes, bossen,rivieren, en grotten.
Het klimaat in de Ardèche is gevarieerd. Het noordelijk deel heeft een aangenaam klimaat, terwijl het in het zuidelijk deel heel warm en droog kan zijn. In de winter kan het vriezen en sneeuwen en staat er dikwijls een harde wind. De beste reistijd is van mei tot september.

Het bekenste dorp van de Ardèche is Ruoms. Een gerecht uit de streek van de Ardèche is fin gras, dit is een doorregen vlees, dat in een stoofpan wordt bereid. Een ander bekend product is de Picodon, geitenkaas met hazelnoot.

Enkele voorname excursies:
- Een stoomtreintje van Tournon naar Lamastre, deze loopt naar de vallei Le Doux.
- Een citytrip naar Nîmes, het Rome van Frankrijk .
- Een excursie naar de "Pont du Gard", een Romeins aquaduct.

map adeche

Chambres d'hôtes of Gîtes Ardeche.